Trekking naar bergstam
Door: Elise
Blijf op de hoogte en volg Ruud Elise Stan Tamara Joep
16 Augustus 2014 | Thailand, Chiang Mai
Heerlijk gegeten en meegeholpen met de bereiding hier van, onze kinderen ( vooral de meiden) waren erg populair bij de kinderen van het dorp en samen voetballend en speelden ze met elkaar. En natuurlijk werden we na het eten getrakteerd op een traditionele dans, de meiden werden ook gekleed in traditioneel kleding en mochten ook meedoen. Joep stak enthousiast z'n hand op om mee te dansen, maar helaas, hij was een jongen dus mocht niet meedoen. Maar dit kwam helemaal goed toen wij ook ons dansje mochten doen, enthousiast werd door alle kinderen "kom pak je lasso maar" opgevoerd, Joep voorop!
Na een warme nacht en goed ontbijt, werd de markt uitgestald en konden we "authentieke" souvenirs kopen. Vooral de katapulten waren geliefd!
Mooie tocht terug naar de auto. Opvallend is dat hier in Thailand veel ondernomen wordt. Onderweg zagen we dat in een dorp initiatieven genomen werden om een watersysteem aan te leggen, gefinancierd door de overheid en uitgevoerd door de lokale bevolking zelf. Dit is een groot verschil met Afrika, waar men dit soort initiatieven vaak overlaat aan derden.
Op de terugweg stond nog een bezoek aan een orchideeën farm op het program, maar unaniem besloten om linea recta het zwembad van het hotel weer op te zoeken.
'S avonds gegeten in het dada kafe, leuk en gezond restaurant, veel lekkere verse juices ( en ook bier). En ons verblijf in Chiang Mai afgesloten met de saterday bazar, voor al uw souvenirs!
21 Augustus 2014 - 11:33
Mart En Hilde:
Hi Elise,Ruud en kids
Met interesse lezen we jullie avonturen. Prachtig om zo iets moois mee te maken en wensen we jullie nog fijne laatste week.
Mart en Hilde