En nu echt vakantie - Reisverslag uit Natitingou, Benin van Ruud Elise Stan Tamara Joep Schonk - WaarBenJij.nu En nu echt vakantie - Reisverslag uit Natitingou, Benin van Ruud Elise Stan Tamara Joep Schonk - WaarBenJij.nu

En nu echt vakantie

Door: familieschonk

Blijf op de hoogte en volg Ruud Elise Stan Tamara Joep

27 Juli 2010 | Benin, Natitingou

Na drie weken verblijven in traditionele hutjes is het nu zo ver dat we gaan genieten van de bijzondere natuur en cultuur van met name Benin en Togo.
Vandaag aangekomen in Natitingou in Benin na een schitterende route door de bergen van Togo en Benin. Het gebied wordt ook wel Tamberma vallei genoemd. In deze regio is een speciale architectuur van de huizen te zien. Een soort twee verdiepingen hut, dit speciaal om zich te kunnen verdedigen tegen dieren en vijanden. De dieren zijn ondertussen al verdwenen en vijanden zijn er eigenlijk ook niet maar de traditie houden ze hoog.
Twee dagen geleden vertrokken uit Sognaayilli richting Togo met Apollo onze gids en een chauffeur uit Togo. De landrover is ingeruild voor een busje. De eerste honderd kilometer ging prima daarna ging de geasfalteerde weg over in “dirt road”. Dus al met al een zeer lange dag stuiterend naar de nieuwe bestemming. In Kara wachtte ons een mooi hotel met zwembad, warm water (nog niet gehad in Ghana) en airco om even bij te komen van ons verblijf in de dorpen.
Volgende dag toch weer op pad en kleine markt bezocht waar we tchoukoutou hebben gedronken (lokaal gebrouwen bier) en een black smith hebben bezocht die ons de kunst van smeden heeft laten zien.
Daarna een bijzonder festival bezocht waar vrouwen zich (eenmaal per jaar) zich letterlijk en figuurlijk blootgeven om te laten zien dat zij volwassen zijn en klaar zijn om te gaan trouwen. Ook de mannen (eenmaal per vijf jaar) lieten zien dat zij de huwbare leeftijd hebben bereikt. Een bijzondere gebeurtenis.

• 28 Juli 2010 - 20:57

Martin:

He Elise, Ruud, Stan, Tamara en Joep. Wat een reis! En wat een verslagen! Erg mooi allemaal; ook de verslagen van de kinderen (ik heb net een reactie geplaatst bij het verhaal van Stan en Tamara). En leuk om wat foto's te zien (lijkt Apollo niet een beetje op Ruud?). Ik ben erg blij te horen dat het allemaal goed gaat. Geniet de komende weken van de vakantie; lekkere hotelletjes met airco ipv van lemen hutjes met een al dan niet lekkend dak, koude biertjes, warme zwembaden en ik hoop een mooie omgeving.

Groeten uit dit keer Italie (met ook koude -al dan niet alcoholische- biertjes ;) ),

Martin en Inge

• 29 Juli 2010 - 14:17

Abel, Jonas, Aletta:

Wat een mooie verslagen weer over al jullie belevingen. Ik kan me voorstellen dat het heerlijk moet zijn om nu weer te mogen genieten van een goed bed, een zwembad, warm water en alles waar we zo gewend aan zijn!
    We wensen jullie nog een hele fijne vakantie toe en tot ziens op school!
    Hartelijke groet!

• 29 Juli 2010 - 15:53

Mart En Hilde:

Lieve Elise,Ruud,Stan, Tamara en Joep.

Geweldig dat jullie de missie hebben volbracht en dat jullie in staat waren, datgene te doen en te beleven, waar jullie een jaar van hebben gedroomd,maar ook angstig voor zijn geweest: "komt dit allemaal wel goed".
    Als gezin hebben jullie dit toch waar gemaakt en is dit ook, voor wat de kinderen beteft, goed voor hun ontwikkeling. Geniet nu nog maar lekker een paar weken van dit mooie Afrika.
    Groetjes van Pa en Hilde

• 31 Juli 2010 - 14:38

Riet En Miranda:

Hallo ontdekkingsreizigers. Jullie fantastische reisverslag gelezen. Geweldig om een beetje met jullie mee te reizen. Wat hebben jullie een hoop gezien en beleefd. Fijn he de kinderen mee, thuis heb je dan zoveel om na te genieten. We wensen jullie nog een heerlijke vakantie toe. Veel liefs Miranda en Riet

• 31 Juli 2010 - 17:40

Carola:

Hoi allemaal, wat een prachtige verhalen. Geweldige ervaring voor jullie en de kinderen. Ben erg nieuwsgierig naar jullie verhalen als jullie weer in het land zijn. Geniet van de komende weken met de luxe van een heerlijk bed, douche, zwembad etc. Tot gauw, Carola

• 31 Juli 2010 - 19:40

Ton En Bep:

bij het lezen van reacties van Mart en hilde is dat opa mart uit heilo?op die wijze had ik het ook willen zeggen.Jullie zijn kanjers.Is Joep nu in het echte afrika?Geniet en nog 14 dagen dan zijn jullie weer hier.lang genoeg geweest.

• 03 Augustus 2010 - 08:29

Sterre:

wat een gave foto's!
    de tijd is voorbij gevlogen, over 10
    dagen alweer terug! maak in die 10 dagen nog veel plezier en nog veel suc6!

de groeten uit het koudekikkerlandje
    van Sterre.

• 03 Augustus 2010 - 13:47

Octaaf:

Jeetje, wat een verhalen en belevenissen. Nogmaals petje af voor alles wat jullie gedaan hebben! Geniet van de rest van de (echte..?) vakantie. Die van ons zit er alweer op.

Octaaf, Jeannette, Stephan en Iris

• 05 Augustus 2010 - 11:18

Femke:

Ha Afrika-gangers,
    wat een prachtige verhalen, belevenissen en foto's hebben jullie al verzameld. Ik had de site alleen voor vertrek gezien: zie nu pas alle informatie. Wat een mooie planning van jullie om de Bounty achtige verrassingen als toetje bij de reis te hebben!
    Toen ik de foto's bekeek had ik dezelfde 1e reactie als Martin: Apollo lijkt inderdaad op Ruud. Of is Ruud heel erg bruin geworden en zijn de rimpels vanwege de vakantie helemaal weg en klopt het onderschrift bij de foto's niet? Ik kijk uit naar de verhalen als jullie weer terug zijn. Geniet 200% van de laatste week! Liefs, Femke

• 07 Augustus 2010 - 08:52

Saskia Bremer:

live tamaraeven op de hoogte houden wat ewr allemaal is gebeurt in saskia land
    we krijgen een hond! over een week gaan we hem ophalen!ik kan gewoon niet geloven dat het waar is maar het is echt waar!

• 07 Augustus 2010 - 11:01

Deksels:

Hee Schonkels,

Goed om te lezen wat jullie allemaal mee maken. Verbleekt onze toer door Frankrijk van de afgelopen 4 weken wel een beetje bij (figuurlijk en letterlijk ook waarsschijnlijk). Zet 'm op de laatste paar dagen.

Groet,

Deksels

• 08 Augustus 2010 - 12:29

Anne Jet:

hoi voor vandaag voor tamara hartelijk gefeliciteerd tamara ik hoop dat je een leukedag hebt vandaag
    groetjes anne jet

• 09 Augustus 2010 - 19:34

Mieke En Fons:

Na onze ontmoeting in een van de hotels in Ghana en Benin waarbij jullie ons verslag deden van jullie reis waren we uiteraard ook wel benieuwd naar de verhalen op jullie website op waar ben jij nu. In Benin lukte het amper om onz eigen log bij te werken laat staan jullie site te bekijken. Maar wij zijn inmiddels weer thuis dus ..
    Voor een groot deel uiteraard voor ons herkenbaar maar jullie hebben duidelijk veel meer geproefd van het echte dagelijkse leven van de mensen. Leuk dat iedereen een bijdrage heeft geleverd aan het log. Jullie mogen inderdaad trots zijn. Jullie hebben een bijdrage geleverd aan de toekomst van een aantal kinderen in Ghana en daarnaast jullie eigen kinderen een andere kant van de wereld laten zien.
    Knap dat de kinderen zich zo goed gehouden hebben. Zij moesten toch veel inleveren. Deze reis zal ongetwijfeld invloed hebben op jullie verdere leven.

Groet,
    Mieke en Fons

• 09 Augustus 2010 - 21:37

Opa Mart En OmaHilde:

Lieve Tamara,

We feliciteren je, in dat verre Afrika, met je negende verjaardag en maak er met pappa en mamma en natuurlijk ook met Stan en Joep eem fijne dag van. Volgende week komt het met ons kadootje wel goed. Veel liefs en een zoen van Oma en Opa.

• 10 Augustus 2010 - 13:35

Femke:

Lieve Tamara,
    Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!! Wat moet het bijzonder zijn om je 9e verjaardag onder de Afrikaanse zon te vieren (Staat ie echt altijd loodrecht boven je hoofd?). Veel plezier nog de laatste dagen en tot gauw in Delft!
    groetjes, Femke