Terug naar de kust
Door: familieschonk
Blijf op de hoogte en volg Ruud Elise Stan Tamara Joep
10 Augustus 2010 | Ghana, Ada
In Possotome is het geloof in voodoo heel sterk en de invloed op het dorp en de bevolking was goed zichtbaar. Liggend aan een groot zout meer, waren er veel visactiviteiten. We merken dat we zo langzamerhand een beetje dorpjes-moe worden. Vooral Joep kan het steeds slechter opbrengen om mee te lopen.
Na Possotome staat nog een paar dagen relaxen aan het strand op het program voordat we naar huis terug vliegen. Alle formaliteiten bij het passeren van de grenzen Benin en Togo hebben we weer doorstaan, soms hielp het om onze troef Joep in de strijd te gooien. Zelfs de grootste bullebak smolt als Joep z´n allerliefste glimlach tevoorschijn toverde. Weer terug in Ghana verblijven we in `Dreamland`` in de kustplaats Ada. Het is een klein guesthouse met 4 kamers en een hippieachtige uitstraling, gerund door en ghanees-duits koppel. Leuk opgezet maar in een kustomgeving waar je een beetje naargeestig van wordt. Zeker niet onze dream. Op Tamara haar verjaardag hebben we gezwommen in een hotel gelegen aan de monding van de Voltariver, waar prachtige huizen staan met terrassen op steigers en speedboten in de achtertuin. Dit is echt een pracht stuk natuurschoon, maar een schrijnender tegenstelling tussen arm en rijk hebben we nog niet eerder in Ghana gezien. Wel een heerlijke en gezellige verjaardag gehad.